Întrebările la care ar trebui să ai un răspuns înainte să te căsătoreşti

23 06. 2018, 01:03
Gândeşte-te bine, cu siguranţă ţi s-ar fi putut întâmpla chiar ţie. Acum aveai 25 de ani şi toată lumea era la picioarele tale. Apoi ai rămas însărcinată accidental şi toată viaţa ta s-a schimbat radical. În timp ce toate prietenele tale încercau să-şi dea seama dacă cel de lângă ele este alesul, dacă să se mute cu el, dacă să se mărite sau nu, tu trebuia să-ţi răspunzi la o întrebare pe care nu credeai că ţi-o vei pune în viaţa ta: ar trebui să păstrezi acest copil? Să încerc să fac relaţia cu tatăl copilului meu să meargă? Să încep să mă întâlnesc şi cu alţi tipi sau să rămân singură pentru toată viaţa?
 
Poate că ai hotărât să ai un moment de sinceritate absolută faţă de tine, vrei să ai acest copil şi să-l creşti singură. Şi acum, după trei ani, ai ajuns practic în acelaşi punct. Eşti nemăritată, te vezi cu cineva, ai un copil adorabil pe care nu ai regretat nici o clipă că l-ai păstrat şi ai acelaşi gen de întrebări la care trebuie să răspunzi: Ar fi tipul cu care te întâlneşti un tată bun pentru copilul tău? Ar trebui să mă mut cu el? Să facem un copil? Cu experienţa ta de viaţă s-ar putea crede că ai toate aceste răspunsuri, dar, de fapt, nu ai nici cea mai vagă idee ce ar trebui să faci în această situaţie.
 
„Este vorba doar de introspecţie şi autocunoaştere“ este de părere psihologul Florin Niculescu. „Dacă vrei cu adevărat să fii sinceră cu tine însăţi, răspunde-ţi la toate aceste întrebări fără pic de ipocrizie şi nu vei avea nici un motiv să iei decizii greşite legate de viaţa ta.“ Aşa că, încercăm să îţi oferim o listă cu posibile întrebări pe care să ţi le pui înainte de a lua decizii majore în viaţa ta.
 
Înainte să te căsătoreşti cu el….
Întreabă-te
 
Mă simt în largul meu când sunt cu el?
Îl iubesc pe el, sau ceea ce mi-ar plăcea să fie, o imagine nerealistă a lui?
Este suficient de bun pentru tine?
Familia şi prietenii mei îl plac?
 
Citeşte continuarea pe CSID.