Un studiu de amploare a arătat că pierderea productivităţii la locul de muncă este asociată cu încălzirea globală

05 11. 2018, 17:30

Rezultatele arată că WPL pentru acest an a fost de 6,6 zile în ţările în curs de dezvoltare şi 3,5 zile în ţările dezvoltate. Studiul a mai scos la iveală că există o corelaţie negativă între PIB-ul pe cap de locuitor şi WPL, indicând că acesta din urmă este invers proporţional cu nivelul de dezvoltare, scrie Phys.

De asemenea, cercetătorii au identificat regiuni vulnerabile în faţa valurilor de căldură care în trecut au fost neglijate, în special regiuni precum Asia Centrală şi nordul Europei din cauza adaptabilităţii scăzute la căldură.

Echipa de savanţi a realizat şi o serie de scenarii pe viitor, în funcţie de gradientul schimbării climatice. Atunci când încălzirea globală va atinge 1,5; 2; 3 respectiv 4 grade Celsius, WPL-ul mediu va fi de 9 (19), 12 (31), 22 (61) şi 33 (94) de zile pentru ţările dezvoltate (în curs de dezvoltare). Ţările din sud-estul Asiei într-o lume cu o încălzire de 1,5 grade Celsius vor avea aceleaşi pierderi precum ţările dezvoltate la o încălzire globală de 4 grade Celsius.

„În mod cert, valurile de căldură au un impact mai puternic asupra ţărilor în curs de dezvoltare, dar studiul nostru a estimat cât de mult căldura va reduce productivitatea, identificând şi cele mai vulnerabile zone din lume”, a precizat YU Shuang. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ultima şansă a umanităţii pentru combaterea încălzirii globale ar putea duce la distrugerea planetei

Cât de pregătită este România pentru un dezastru natural? (Infografic)

Fenomenul solar din 2050 ce ar putea reduce încălzirea globală

Trump pune sub investigaţie amănunţită cercetările cu privire la încălzirea globală. Investigatorii vor fi numiţi politic. ”Orice este subiectul verificării”