Viespile negre: armata americană este dotată acum cu „insecte” – FOTO, VIDEO

16 02. 2019, 01:03

„Elicopterul” de dimensiuni minuscule va oferi soldaţilor americani o metodă mai bună de recunoaştere a mediului înconjurător şi le va permite soldaţilor să patruleze zone fără ca aceştia să fie puşi în pericol, relatează Mediafax.

Foto: Mediafax

Armata americană a dezvăluit recent că divizia de Senzori şi Lasere a Soldaţilor a trimis primele 60 de „Viespi Negre” la un grup de unităţi nespecificate. Pe 24 ianuarie, FLIR Systems, creatorul dronelor, a anunţat că a primit un contract în valoare de peste 39 de milioane de dolari pentru a trimite mai multe drone, în anii următori.

„Echipamentul este din ce în ce mai mic, iar motivul cât se poate de simplu. Soldaţii pot fi echipaţi mai uşor”, a precizat într-un interviu, Sunny Koshal, şeful departamentului de suport pentru soldaţi. „Această dronă poate încăpea în orice buzunar”, a adaugat acesta.

Ultimul tip de dronă „Viespe Neagră”, pe care FLIR Systems îl numeşte Sistem Personal de Recunoaştere, cântăreşte mai puţin de 33 de grame şi are o lungime de mai puţin de 17 centimetri.