Intervenţia de adiţie de os şi paşii de urmat după o astfel de intervenţie

12 11. 2019, 13:00

Ţesutul osos insuficient este urmare a unor defecte de dezvoltare, infecţii gingivale, traume sau spaţiu rămas liber după extracţii dentare. Dr. Mihaela Dan, specialist ortodont, menţionează că procedura se realizează sub anstestezie locală şi este complet nedureroasă însă, pentru o recuperare rapidă necesită îngrijire post intervenţie, ceea ce ajută totodată şi la evitarea disconfortului pacientului.

Dacă adiţia de os este combinată cu procedura PRF, proces în care sângele este recoltat direct din vena pacientului, se separă într-o centrifugă specială factori de creştere şi alte substanţe utile, proprii organismului, care se amestecă cu osul şi asigură integrarea acestuia în cantitate mai mare, vindecarea după procedură are loc mai rapid şi, iar efectele negative postoperatorii sunt mai reduse.

Intervenţia de adiţie de os: la ce se poate aştepta pacientul

Durere. După trecerea anesteziei este nevoie de administrarea de antialgice/antiinflamatoare timp de câteva zile. Totodată se administrează şi antibiotic pentru a preveni orice infecţie,care ar putea duce la intensificarea durerii, dar mai ales la compromiterea întregii proceduri.

Citeşte continuarea pe CSID!