Netflix a avut de câştigat de pe urma pandemiei

22 04. 2020, 18:46

Netflix, serviciul de video streaming, a înregistrat un număr record de abonaţi în primele trei luni ale anului 2020. Datorită pandemiei de coronavirus, care a adus izolarea oamenilor la domiciliu, numărul de subscriberi prevăzut de compania americana pentru începutul anului s-a dublat. Targetul Netflix pentru primele trei luni a fost de 7 milioane, iar la finalul lunii martie a ajuns la 15,8 milioane de abonaţi.

Dacă în ianuarie şi februarie numărul de noi abonaţi a fost unul aşteptat, în martie, atunci când a fost declarată pandemia, Netflix a devenit principala ţintă a oamenilor. 7 milioane de subscriberi au venit din Europa, din ţările arabe şi Africa şi 3,6 milioane din Asia.

Compania din California a precizat că această creştere este una temporară şi că se aşteaptă la o revenire la normal la finalul lunii iunie, prevăzând o creştere de 7,5 milioane de abonaţi pentru trimestrul al doilea.

„Ne aşteptăm să vedem o scădere, iar numărul de abonaţi să se reducă în momentul în care izolarea la domiciliu se va încheia. Sperăm că va fi în curând”, se arată într-o scrisoare trimisă de companie către acţionari, potrivit Financial Times.

Veniturile din primul trimestru al anului 2020 au crescut cu 28% faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Netflix a câştigat 5,77 miliarde de dolari în primele trei luni, potrivit Mediafax.