Un gigant al petrolului vrea să producă hidrogen din energie solară şi eoliană

10 05. 2020, 19:00

Agenţia australiană pentru energie regenerabilă a declarat că va furniza 1,7 milioane de dolari australieni (1,1 milioane dolari americani) pentru studiul de fezabilitate cu o valoare totală de 4,4 milioane dolari australieni, ca parte a eforturilor guvernului de a transforma ţara într-un producător major de hidrogen până în 2030, transmite Reuters.

BP preconizează să finalizeze, la începutul anului 2021, studiul de fezabilitate privind construirea unei instalaţii pilot în oraşul Geraldton pentru a produce 20.000 de tone de amoniac pe an şi mai târziu o instalaţie la scară comercială capabilă să genereze un milion de tone. 

La scară comercială, BP ar urma să producă amoniac ecologic pentru pieţele interne şi pentru export, iar instalaţia ar necesita o capacitate energetică de 1,5 gigawati, a transmis compania.

Frédéric Baudry, directorul al BP pe zona Asia – Pacific, a afirmat că „Australia de Vest este locul pentru a efectua acest studiu datorită vastelor resurse solare şi eoliene, infrastructurii portuare şi proximitatea faţă de pieţe mari, pe termen lung, pentru hidrogen ecologic”.

Australia de Vest este deja un mare producător de amoniac, dar produs din gaz natural.

Producerea amoniacului în locul hidrogenului obţinut din electroliza apei ar reduce drastic emisiile de carbon şi ar ajuta BP să-şi îndeplinească noul obiectiv de a genera emisii de carbon zero până în 2050.

„Utilizarea hidrogenului regenerabil oferă o oportunitate fantastică pentru această industrie de a reduce emisiile şi de a vinde un produs curat, la cerere, către cumpărătorii globali”, a declarat Angus Taylor, ministrul australian pentru Energie şi Reducerea Emisiilor.

BP lucrează şi la alte proiecte pe bază de hidrogen la rafinăriile din Europa.

Vă recomandăm să citiţi şi:

O nouă reuşită în crearea combustibilului din apă

Heliogen, tehnologia finanţată de către Bill Gates

Germania a inaugurat primul tren din lume pe bază de hidrogen. Cum funcţionează

Motorul cu hidrogen, metoda salvatoare a industriei auto. Cercetătorii români au dezvoltat două vehicule cu tehnologie revoluţionară