Dalai Lama organizează sesiuni de îndrumare spirituală online

12 05. 2020, 16:00

Liderul tibetan va susţine sesiunea publică pe 16 şi 17 mai, dar prin intermediul transmisiei web live.

„La cererea unor persoane şi grupuri din întreaga lume, Dalai Lama a consimţit cu graţie să susţină o şedinţă de îndrumare spirituală de două zile”, se arată în anunţ al Biroului liderului tibetan.

Dalai Lama şi-a anulat toate angajamentele publice „până la o notificare ulterioară” pe 12 februarie, după ce medicul personal şi alţii l-au sfătuit să facă asta din cauza focarului de coronavirus. El nu a mai apărut public de la sfârşitul lunii ianuarie.

Strategia de luptă a lui Dalai Lama împotriva pandemiei de coronavirus

Liderul spiritual tibetan exilat a cerut un „răspuns coordonat şi global” pentru a lupta împotriva pandemiei şi a îndemnat oamenii să se concentreze pe „ceea ce ne uneşte ca membri ai unei mai familii a umanităţii”.

Anterior, acesta şi-a sfătuit adepţii să incanteze o mantra pentru a lupta cu noul coronavirus. Adepţi ai lui Dalai Lama din China continentală i-au cerut acestuia sfatul, iar liderul spiritual le-a spus lor, dar şi călugărilor din mănăstirile budiste din ţară să incanteze„Tara Mantra” pentru că ar fi „benefic” în lupta contra răspândirii acestui virus.