Google finanțează programe de siguranță online pentru copii

21 05. 2020, 14:00
Finanțare de la Google pentru pregătirea online a copiilor.

Compania Google a anunțat că va finanța cu 200.000 de dolari o organizație care derulează programe de siguranță online pentru profesori și copii.

Potrivit companiei, scopul acestuia este de a-i ajuta pe elevi să devină cetățeni conștienți și responsabili.

„Google.org, divizia Google ce se ocupă de proiecte filantropice, va acorda o finanțare de 200.000 de dolari către organizația Adfaber, un ONG din România a cărei misiune este încurajarea programării, educației digitale și susținerea adopției tehnologiei în rândul copiilor. Grantul va fi folosit pentru derularea de programe de siguranță online și activități conexe pentru profesori și copii, cu scopul de a ajuta elevii români să devină cetățeni online conștienți și responsabili”, au anunțat reprezentanții companiei printr-un comunicat.

Cui este destinat programul de finanțare Google

Programul se se va desfășura timp de un și este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani. ONG-ul va oferi materiale educaționale și suport pedagogic, care includ scenarii de lecție, training online și cursuri de pregătire față în față cu profesorii.

„Sunt o serie de întrebări despre siguranța online pe care nimeni nu le adresează când discută cu copiii, deși în ziua de astăzi sunt foarte importante. De mai mult de un an ne-am concentrat pe educarea copiilor și elevilor în siguranță online și ce înseamnă să fii un cetățean digital responsabil”, a declarat Alin Chiriac, fondator Adfaber.

„Credem că este mai important ca oricând să ajutăm copiii să utilizeze internetul în siguranță și încredere. Prin acest grant vrem să susținem programele și ateliere coordonate de Adfaber și, împreună cu profesori și părinți, să încurajăm elevii să devină cetățeni online responsabili”, a spus Rowan Barnett, director Google.Org EMEA & APAC.

Adfaber este o organizație non-profit, concentrată pe proiecte de educație și sănătate. Google.org este o organizație subsidiară a Google ce se ocupă de proiecte filantropice.