Înotul în piscină în vreme de coronavirus. Cum putem ști dacă apa este sigură

02 08. 2020, 00:00
Sursa foto: Pixabay

Piscinele publice, cât şi cele de acasă trebuie să aibă apa tratată cu clor: 0,5mg/l. Cei care au piscină acasă se pot considera mai în siguranță, dar trebuie să știe că apa trebuie tratată la fel.

Virusul poate fi găsit pe marginea piscinei de la spa, pe culoare, la vestiare, dar nu în apa tratată.

Mersul la piscină nu reprezintă un pericol dacă oamenii păstrează distanţa, poartă mască în incinta complexului de piscine şi se dezinfectează frecvent.

Administratorii de piscine trebuie să respecte măsurile de protecție

Administraţia spa-ului este nevoită să respecte măsurile de rigoare, ca vizitatorii să se poată relaxa fără a avea stresul că ar putea să ia virusul SARS-CoV-2 din apă.

Răzvan Olaru, inginer în tratarea apei, explică faptul că virusul nu supraviețuiește în apă, dacă aceasta este tratată corespunzător, scrie Mediafax.

COVID-19 nu supravieţuieşte în apă, dacă apa este tratată

„Virusul nu supravieţuieşte în apă, dacă apa piscinei este tratată şi filtrată corespunzător. În momentul de faţă, legislaţia în vigoare impune un anumit nivel de clor în apă, 0,5 mg/l minim care este suficient pentru a distruge virusul Covid-19. Există riscul ca mulţi administratori de piscine sau persoane private să supra clorineze apa din piscină ceea ce nu recomandăm pentru că putem crea alte probleme cum ar fi iritaţii ale ochilor, ale pielii. Riscul este la spaţiile comune, cum ar fi la vestiare, la recepţie, pe holuri, acolo trebuie avut grijă şi distanţarea socială să se menţină, purtarea măştii, spalatul pe mâini“, a declarat Olaru.