Una din 50 de persoane din lume a avut COVID-19

30 04. 2021, 14:00
Sursa foto: Unsplash

Există aproape 150 de milioane de cazuri de coronavirus în lume, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Asta înseamnă că una din 50 de persoane a avut COVID-19.

Crește și numărul victimelor: 3.147.016 de persoane și-au pierdut viața din cauza virusului de la începutul pandemiei, scrie ANSA.

India a înregistrat joi alte 3.645 de decese asociate COVID-19, un nou record pentru țara asiatică, cu o creștere de peste 350 de decese față de miercuri. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății din India, potrivit căruia decesele au crescut la 204.832 de la începutul pandemiei în India.

Statele Unite și-au sfătuit cetățenii din India să plece de îndată

Statele Unite și-au sfătuit cetățenii din India să plece de îndată ce pot face acest lucru în condiții de siguranță. O notă pe site-ul Ambasadei SUA din New Delhi avertizează că „accesul la toate tipurile de îngrijiri medicale este din ce în ce mai sever restricționat în India din cauza creșterii cazurilor COVID-19”, menționând că decesele sunt semnificativ crescute, potrivit Mediafax.

„Cetățenii americani care doresc să părăsească India ar trebui să profite de opțiunile de transport comercial disponibile acum”, se arată pe site.