O femeie a născut nouă copii. Medicii au crezut inițial că va naște șapte

08 05. 2021, 00:00
Sursa foto: Ministerul Sănătății din Mali

Halima Cisse, o femeie din Mali, în vârstă de 25 de ani, a născut nouă copii – cu doi mai mulți decât au detectat medicii în timpul scanărilor, relatează BBC.

Femeia a născut în Maroc, trimisă de guvernul din Mali pentru îngrijiri de specialitate. „Sunt foarte fericit”, a spus soțul ei pentru BBC. „Soția mea și bebelușii, cinci fete și patru băieți, sunt bine”.

O femeie care a născut opt ​​copii în SUA în 2009 deține recordul Guinness pentru cei mai mulți copii născuți la o singură naștere care au supraviețuit.

Alte două cazuri de nouă copii născuți au fost înregistrate anterior – unul în Australia în 1971 și altul în Malaezia în 1999 – dar niciunul dintre copii nu a supraviețuit mai mult de câteva zile.

Femeia a născut prin cezariană

Cei opt copii ai Nadyei Suleman, care deține recordul mondial, au crescut și au acum 12 ani. Femeia a fost fertilizată in vitro, potrivit Mediafax.

Sarcina doamnei Cisse a devenit un subiect major în Mali – chiar și atunci când se credea că poartă doar septupleți.

Medicii din națiunea vest-africană erau preocupați de bunăstarea ei și de șansele de supraviețuire a bebelușilor – așa că guvernul a intervenit. După ce a stat două săptămâni într-un spital din capitala Mali, Bamako, s-a luat decizia mutării femeii în Maroc, la data de 30 martie, a spus Fanta Siby, ministrul sănătății din Mali.

După cinci săptămâni la clinica marocană, femeia a născut prin cezariană marți, a spus ministrul.