Descoperire macabră. 100 de pisici moarte, găsite în casa unui pensionar

07 12. 2021, 00:00
Sursa foto: Shutterstock

100 de pisici moarte au fost descoperite în casa unui pensionar de 80 de ani din Nisa. Multe dintre cadavre erau în cutii din plastic sau lemn.

Potrivit Nice-Matin, cadavrele, majoritatea în cutii sigilate din plastic sau lemn, au fost descoperite după ce bărbatul de 81 de ani a fost internat în spital.

Mai multe asociații de protecție a animalelor au fost alertate de nepoata bătrânului, care a descoperit cadavrele în jurul casei și în interiorul acesteia, precum și resturi de veverițe, șoareci și maxilarul unui câine.

„Având în vedere poziția în care au fost găsite, majoritatea pisicilor erau deja moarte când au fost introduse în cutii, dar credem că cel puțin două dintre ele au fost închise vii”, a declarat pentru France Presse Philippe Desjacques, președintele asociației La Tribu du Fourmilier.

Veterinarii și voluntarii au salvat alte aproximativ 20 de pisici

Veterinarii și voluntarii au salvat alte aproximativ 20 de pisici care au fost găsite în viață în casă, dar care fie sufereau de rahitism, fie aveau o stare de sănătate precară.

„Din păcate, există povești de acest gen în fiecare an”, explică Desjacques, care susține că pensionarul suferea de sindromul lui Noe, care constă în a aduna mai multe animale decât este capabil să găzduiască sau să hrănească în mod corespunzător, precum și de sindromul Diogene, care presupune acumularea compulsivă de obiecte. Asociațiile intenționează să depună plângere pentru „maltratare” sau neglijență față de animale, a precizat Desjacques.