Microsoft va ajuta Ucraina să documenteze crimele de război comise de ruși

25 05. 2022, 09:00
Sursa foto: Profimedia

Microsoft va ajuta guvernul ucrainean să adune informații despre presupusele crime de război comise de forțele rusești, a declarat ministrul transformării digitale din Ucraina, Mykhailo Fedorov.

Ministrul ucrainean a anunțat că gigantul tehnologic a fost de acord să ajute Ucraina în timpul unei întâlniri la Davos.

„Cooperăm cu Microsoft de mult timp, iar ei sprijină activ Ucraina în timpul războiului. Au devenit una dintre primele companii care au suspendat toate vânzările noi de produse și servicii în Rusia la începutul lunii martie și oferă servicii cloud gratuite pentru Ucraina până la sfârșitul anului 2022″, a scris Mykhailo Fedorov pe Telegram.

Președintele Microsoft a promis că va continua să sprijine Ucraina

Fedorov a mai spus că președintele Microsoft, Brad Smith, a promis că va continua să sprijine Ucraina în documentarea crimelor de război.

Kievul a acuzat Rusia de atrocități și brutalitate împotriva civililor în timpul invaziei și a anunțat că a identificat peste 10.000 de posibile crime de război.

Rusia a negat că a vizat civili sau că este implicată în crime de război în timpul „operațiunii militare speciale” din Ucraina.