Coreea de Nord a lansat încă două rachete balistice

01 10. 2022, 09:30
Sursa foto: Profimedia

Coreea de Nord a lansat recent două rachete balistice în largul coastei de est, susține Coreea de Sud. În ultimele zile, Nordul a mai lansat încă două rachete în aceeași direcție.

Coreea de Nord a lansat recent două rachete balistice în largul coastei sale estice, a anunțat armata sud-coreeană. Asta după ce zilele trecute, tot din Coreea de Nord au fost lansate alte două rachete.

„Armata sud-coreeană a detectat două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune lansate din Sunchon, provincia Pyongan de Sud, spre coasta de est între orele 20:48 și 20:57 … Pe fondul unei supravegheri și vigilențe consolidate, armata noastră își menține pregătirea deplină, în timp ce colaborează îndeaproape cu SUA”, a declarat Statul Major Întrunit, potrivit Reuters.

Lansare de rachete balistice în timp ce vicepreședintele american se afla în Coreea de Sud

Lansarea recentă a avut loc în momentul în care vicepreședintele american Kamala Harris încheia o vizită în Coreea de Sud, în timpul căreia a criticat vehement Coreea de Nord.

Armata nu a oferit detalii despre raza de deplasare, înălțimea și viteza rachetelor.

Coreea de Sud și aliații săi sunt îngrijorați de faptul că Nordul este pe cale să efectueze un test nuclear care ar fi al șaptelea din 2006 și primul din 2017. Specialiștii estimează că Nordul a finalizat pregătirile pentru un test nuclear și că o posibilă fereastră pentru efectuarea acestuia ar putea fi între 16 octombrie și 7 noiembrie.