Microsoft continuă să acorde sprijin tehnologic gratuit Ucrainei

05 11. 2022, 02:00
Sursa foto: Profimedia

Compania Microsoft va prelungi asistența tehnologică gratuită pentru Ucraina până la sfârșitul anului viitor, potrivit Sky News.

Compania a anunțat că va oferi un ajutor tehnologic suplimentar de aproape 100 de milioane de dolari ceea ce ridică sprijinul său total pentru Ucraina la peste 400 de milioane de dolari de la începutul crizei, în februarie.

Sprijinul „va asigura că agențiile guvernamentale și alte sectoare importante din Ucraina pot continua să își gestioneze infrastructura digitală și să-și servească cetățenii prin intermediul Microsoft Cloud”, a scris președintele Microsoft Corp, Brad Smith, pe blog.

Ucraina depinde de sprijinul tehnologic occidental pentru a supraviețui

Pe măsură ce invazia Rusiei în țară se prelungește, Ucraina depinde de sprijinul tehnologic occidental pentru a supraviețui. Numeroase companii din Europa și America de Nord s-au mobilizat pentru a oferi ajutor autorităților și populației ucrainene, inclusiv Starlink a lui Elon Musk.

La începutul lunii iunie, Microsoft a anunțat că își reduce activitățile din Rusia, alăturându-se listei de companii care și-au redus afacerile sau s-au retras din țară ca răspuns la războiul din Ucraina.