Rusia susține că Ucraina a executat prizonieri de război

20 11. 2022, 01:00
Sursa foto: Profimedia

Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că a executat cel puţin zece prizonieri de război, atribuind Administraţiei de la Kiev crime de război, în condiţiile în care şi autorităţile ucrainene acuză frecvent forţele militare ruse de atrocităţi, conform agenţiei Reuters.

„Aceste crime brutale împotriva militarilor ruşi nu sunt nici primele, nici singurele. Sunt practici comune ale forţelor militare ucrainene, susţinute activ de regimul de la Kiev şi ignorate de Occident”, a transmis Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit Reuters. Moscova pare să se refere la imagini cu prizonieri de război care ar fi fost împuşcaţi, filmate în zona Makiivka din regiunea Lugansk, dar care nu sunt autentificate din surse independente.

Moscova denunţă „caracterul atroce” al Administraţiei Vladimir Zelenski, iar Comitetul rus de Investigaţii a iniţiat anchete în cazul a 11 militari ruşi care ar fi fost executaţi.

Kievul acuză frecvent Rusia de crime de război

Ucraina nu a reacţionat până la redactarea acestei știri la aceste acuzaţii, dar Kievul acuză frecvent Rusia de crime de război.

Biroul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a anunţat marţi că atât armata rusă, cât şi forţele militare ucrainene au torturat prizonieri în cursul conflictului din Ucraina.