E.T. the Extra-Terrestrial, vândut la o licitație cu 2,56 milioane de dolari

20 12. 2022, 09:00
Sursa foto: Profimedia

Modelul mecanic original al micului extraterestru din filmul clasic de science-fiction „E.T. the Extra-Terrestrial”, realizat de Steven Spielberg în 1982, a fost vândut pentru 2,56 milioane de dolari, potrivit organizatorilor licitației, citați de CNN.

Macheta creată de maestrul efectelor speciale Carlo Rambaldi, câștigător al premiului Oscar în 1981, a fost scoasă la licitație în cadrul vânzării „Icoane și idoli: Hollywood”, organizată de Julien’s Auctions și Turner Classic Movies (TCM) (TCM , ca și CNN, este deținută de Warner Bros. Discovery).

Extraterestrul cu ochi mari, ale cărui mișcări includeau expresii faciale, mișcări ale gâtului, precum și celebrul gest cu degetului strălucitor, a fost adus la viață de o echipă de animatori folosind componente electronice și mecanice. Potrivit anunțului de licitație, Spielberg a descris modelul E.T. ca fiind „a opta minune a lumii cinematografice”.

„E.T. the Extra-Terrestrial” a avut încasări de peste 359 de milioane de dolari

O machetă a lui E.T., realizată pentru ca Spielberg să aprobe designul personajului, s-a vândut, de asemenea, cu 125.000 de dolari, în timp ce bicicleta BMX Kuwahara pe care călărea personajul Greg în film a fost cumpărată cu 115.200 de dolari. Vânzarea suvenirurilor E.T. coincide cu aniversarea a 40 de ani de la lansarea filmului.

Filmul a câștigat patru premii Oscar la Premiile Academiei din 1982, inclusiv cel pentru cele mai bune efecte vizuale. Potrivit site-ului Box Office Mojo, până la finalul rulării în cinematografe, „E.T. the Extra-Terrestrial” a avut încasări de peste 359 de milioane de dolari în box office-ul american.

Licitația a oferit peste 1.300 de artefacte de la Hollywood, printre care bastonul pe care Charlton Heston l-a folosit pentru a despărți Marea Roșie în clasicul „Cele zece porunci” de Cecil B. DeMille, care s-a vândut cu o sumă impresionantă de 448.000 de dolari. O rochie din lână neagră deținută de Marilyn Monroe a fost vândută cu 256.000 de dolari.