Bucuria românilor de la canotaj, o emoție oferită de Elisabeta Lipă, coordonatoarea federației sportive

27 12. 2022, 11:58

Elisabeta Lipă (58 de ani) a pus România pe harta canotajului mondial, iar acum face performanță și din postura de președinte al Federației Române de Canotaj.

Elisabeta Lipă a fost premiată în cadrul galei ProSport fiind considerată cea mai performantă coordonatoare de federație sportive.

Fosta mare sportivă a noastră se află la al patrulea mandat în fruntea canotajului românesc. Ultima dată, a fost realeasă în primăvara anului 2021.

Aventura sa în canotaj a început la vârsta de 16 ani și după doar un an a ajuns la lotul olimpic al României în cadrul căruia activat vreme de aproximativ 24 de ani.

Prima medalie din cariera sa a venit în anul 1981, la vârsta de 17 ani, în cadrul Campionatelor Mondiale pentru juniori. A fost atunci un bronz, în proba de patru vâsle cu cârmaci.

La vârsta de 19 ani, Elisabeta Lipă a cucerit prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în proba de dublu vâsle.

Într-o perioadă de 20 de ani, Elisabeta Lipă a cucerit cinci medalii de aur, două de argint și una de bronz, devenind astfel cea mai medaliată canotoare din istoria Jocurilor Olimpice.

Citește continuarea pe ProSport!