Nudiștii de pe plajele din Spania nu mai vor să vadă turiști în costume de baie

14 08. 2023, 00:00
Foto: Shutterstock

Nudiștii din Spania vor ca guvernul să ia măsuri în legătură cu turiștii acoperiți cu costume de baie care vizitează plajele nudiste.

Federația naturistă-nudistă din Catalonia a trimis recent o scrisoare guvernului Cataloniei, cerându-i să abordeze ceea ce a descris ca fiind „discriminarea cu care se confruntă nudiștii pe plajele din Catalonia”, a relatat The Guardian.

„Înainte, oamenii ajungeau pe o plajă de nudiști și fie plecau, fie se dezbrăcau”, a declarat Seigmon Rovira, șeful Federației Naturiste-Nudiste din Catalonia.

„Acum rămân, își păstrează costumul de baie și ajung să ne facă pe noi să ne simțim inconfortabil. Este o lipsă de respect”.

Nudiștii de pe plajele din Spania, sătui de turiștii în costume de baie

Rovira a spus că turiștii care caută în mod activ locuri izolate trec adesea cu vederea identitatea nudistă a anumitor plaje.

Mai mult, unii turiști îmbrăcați pe plajă fac fotografii, o practică care îi deranjează pe nudiști, a spus el.

„Oamenii care sunt dezbrăcați nu vor să ajungă pe rețelele de socializare”, a declarat Rovira.

Cum a răspuns guvernul?

De asemenea, nudiștii sunt, ocazional, luați în râs sau supuși la priviri și remarci denigratoare, femeile fiind principala țintă a hărțuirii. Rovira a declarat că „practicarea naturismului” a ajuns o provocare „atunci când ești înconjurat de oameni acoperiți de costume”.

Printre inițiativele propuse se numără îmbunătățirea semnalizării plajelor prin care vizitatorii sunt informați cu privire la natura specifică a fiecărei plaje și organizarea unei campanii de conștientizare publică.

The Guardian a precizat că asociația nu a primit încă un răspuns din partea guvernului catalan.