China a ordonat arestarea unui înalt oficial al Federației de fotbal

11 10. 2023, 01:00
Du Zhaocai (dreapta). Sursa foto: Profimedia

Procurorul general al Chinei a declarat că a ordonat arestarea fostului vicepreședinte al Federației chineze de fotbal, Du Zhaocai.

Fostul ministru adjunct al sporturilor Du „a fost suspectat că a acceptat mită”, iar cazul său a fost transferat pentru „examinare și urmărire penală”, a precizat Procuratura pe site-ul său oficial, citată de Reuters.

„Procuratura Supremă a Poporului a luat o decizie de arestare a lui Du Zhaocai pentru suspiciune de luare de mită, în conformitate cu legea”.

Anchete anticorupție privind înalți oficiali din fotbalul chinezesc

Du este, de asemenea, un fost vicepreședinte al Confederației Asiatice de Fotbal, al Comitetului Olimpic Chinez și un fost membru al Consiliului FIFA.

Cazul lui Du este cel mai recent dintr-o creștere recentă a numărului de anchete anticorupție privind înalți oficiali din fotbalul chinezesc.

Peste o duzină de oficiali, plasați sub investigație

Peste o duzină de oficiali care lucrează în sectorul fotbalului au fost plasați sub investigație începând din noiembrie anul trecut, a anunțat presa de stat săptămâna aceasta.

Echipa masculină a Chinei se află pe locul 80 în lume și s-a calificat doar la o singură ediție a Cupei Mondiale, în 2002, când a pierdut toate cele trei meciuri din faza grupelor.