„Toate statele europene” sunt în pericol din cauza „terorismului islamist”, a spus Emmanuel Macron

19 10. 2023, 09:00
Polițiști păzesc zona din jurul unei sinagogi atacate cu cocktailuri Molotov, Berlin, Germania, 18 oct. 2023. Sursa foto: Profimedia

Emmanuel Macron, președintele Franței, a declarat recent că „Europa se confruntă cu o creștere a terorismului islamic și este în pericol”, potrivit Reuters.

Europa asistă la o creștere a „terorismului islamist” și toate statele sunt amenințate, a declarat recent, președintele francez Emmanuel Macron, în timpul unei vizite în Albania, după uciderea de către islamiști al unui profesor în Franța și a doi suporteri suedezi de fotbal în Belgia.

„Toate statele europene sunt vulnerabile”

„Am văzut-o din nou ieri la Bruxelles. Toate statele europene sunt vulnerabile și, într-adevăr, există o revenire a terorismului islamist”, a declarat Macron după discuțiile cu premierul albanez Edi Rama, la Tirana.

În acest context, autoritățile din Franța au decis, luni, ridicarea nivelului de alertă la gradul cel mai înalt – „urgență atentat”, pe întreg teritoriul francez, în urma atacului terorist din Arras, în care un profesor a fost ucis.