Țara care are mai multe cafenele de marcă decât Statele Unite ale Americii

15 12. 2023, 03:00
Sursa foto: Profimedia

China, o țară cunoscută în special pentru consumul de ceai, a depășit SUA în ceea ce privește numărul cafenelelor cu brand, potrivit unui studiu realizat de World Coffee Portal.

China a devenit cea mai mare piață de cafenele cu brand din lume, în funcție de numărul de puncte de vânzare.

Numărul cafenelelor din cea de-a doua economie a lumii a crescut cu 58% în ultimele 12 luni, ajungând la 49.691 de puncte de vânzare, a anunțat firma de cercetare citată de CNN.

China a devenit o putere globală în industria cafelei

Starbucks a deschis 785 de puncte de vânzare în China în această perioadă și este al doilea operator de cafenele de marcă după numărul de puncte de vânzare, a explicat World Coffee Portal. Luckin Coffee, start-upul chinez care a fost implicat într-un scandal de fraudă și a fost dat afară de pe Wall Street în urmă cu trei ani, este cel mai mare lanț de cafenele din China, cu peste 13.000 de puncte de vânzare.

„Mai mult de 90% din cei 4.000 de consumatori chinezi din cafenele chestionați beau cafea caldă săptămânal, în timp ce 64% consumă cafea rece cel puțin o dată pe săptămână”, a stabilit cercetarea.

Aproape 90% dintre consumatorii intervievați vizitează sau comandă de la o cafenea cel puțin o dată pe săptămână.

China a devenit o putere globală în industria cafelei, în ciuda faptului că s-a confruntat cu numeroase probleme economice în ultimii ani.