O companie va da prime angajaților în funcție de câți kilometri aleargă pe lună

26 12. 2023, 02:00
Sursa foto: Shutterstock

O companie din China, Guangdong Dongpo Paper, a introdus o inițiativă inedită legată de sănătatea angajaților săi. Primele anuale vor depinde de numărul de kilometri pe care angajații îi aleargă în fiecare lună.

Managerul companiei, Lin Zhiyong, a declarat că bonusurile angajaților vor fi determinate de numărul de kilometri pe care aceștia îi vor alerga în fiecare lună, potrivit Guangzhou Daily, citat de Insider.

Angajații care aleargă aproape 100 de kilometri în fiecare lună obțin un bonus anual în valoare de 130% din salariul lunar. Cei care aleargă jumătate din această distanță vor primi un bonus echivalent cu salariul pe o lună. Alergătorii consecvenți pot obține o pereche de adidași după șase luni de alergare continuă.

„Afacerea mea poate rezista doar dacă angajații mei sunt sănătoși”

Alergătorii înrăiți pot primi o pereche de pantofi de alergare gratuită dacă aleargă 31 de mile în fiecare lună, în mod continuu timp de șase luni.

Cei care nu reușesc să parcurgă doar 30 de kilometri lunar vor avea dreptul la un bonus anual în valoare de 30% din salariul lunar.

„Afacerea mea poate rezista doar dacă angajații mei sunt sănătoși”, a declarat Lin, care susține că a escaladat de două ori muntele Everest – o dată în 2022 și o altă dată în 2023.

Inițiativa a fost însă ironizată de oameni

Compania are aproximativ 100 de angajați.

Angajații par să fi salutat inițiativa, spunând că se menținem în formă și sunt și plătiți pentru asta.

Inițiativa a fost însă ironizată de oamenii de pe platforma Weibo, asemănătoare cu Twitter.Mulți considă cerințele excesive sau riscante pentru sănătatea angajaților.