Spune-mi unde locuiești ca să-ți spun ce fel de personalitate ai!

29 01. 2024, 02:00
Sursa foto: Shutterstock

Persoanele care locuiesc în zone urbane tind să fie mai deschise la experiențe noi, dar mai puțin conștiincioase. În schimb, locuitorii din zonele de coastă au niveluri ușor mai ridicate de nevrotism și deschidere, dar niveluri mai scăzute de conștiinciozitate.

Un studiu realizat în Statele Unite a arătat că există o legătură între trăsăturile de personalitate ale oamenilor și caracteristicile peisajului în care locuiesc.

Cercetătorii au analizat datele privind trăsăturile de personalitate ale a aproape 4 milioane de americani, colectate între 2002 și 2015. Ei au comparat aceste date cu datele privind zona în care locuiau participanții la studiu.

Oamenii aleg să locuiască în zone care corespund personalității

Rezultatele au arătat că persoanele care locuiesc în zone urbane tind să fie mai deschise la experiențe noi și mai puțin conștiincioase. În schimb, locuitorii din zonele de coastă au niveluri ușor mai ridicate de nevrotism și deschidere, dar niveluri mai scăzute de conștiinciozitate.

Cercetătorii au sugerat că aceste diferențe pot fi explicate de faptul că oamenii aleg adesea să locuiască în zone care corespund personalității lor. De exemplu, persoanele care sunt deschise la experiențe noi pot fi atrase de orașe, care oferă o varietate de oportunități de a interacționa cu oameni și culturi diferite.

Studiul a fost publicat în Journal of Personality.