Văduva lui Alexei Navalnîi îndeamnă Occidentul să nu recunoască alegerile din Rusia

21 02. 2024, 02:00
Iulia Navalnîi. Sursa foto: Profimedia

Iulia Navalnîi, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, a cerut Uniunii Europene să nu recunoască alegerile din martie din Rusia, care este aproape sigur că îi vor da președintelui Vladimir Putin un nou mandat de șase ani.

Navalnîi a folosit un mesaj video din străinătate pentru a face un apel la susținători să i se opună lui Putin cu mai multă hotărâre ca oricând și să elibereze Rusia de ceea ce ea a caracterizat drept o elită coruptă de „bandiți în uniformă, hoți și criminali”, scrie Reuters.

„Nu recunoașteți aceste alegeri”, le-a spus Iulia Navalnîi miniștrilor de Externe ai Uniunii Europene la o reuniune care a avut loc luni la Bruxelles, potrivit unei transcrieri furnizate marți de o purtătoare de cuvânt.

„Un președinte care și-a asasinat principalul adversar politic”

„Un președinte care și-a asasinat principalul adversar politic nu poate fi legitim prin definiție”, a spus Iulia Navalnîi.

Ea l-a acuzat pe Putin de uciderea soțului ei și a spus că vor fi furnizate dovezi în scurt timp. Liderii occidentali, inclusiv președintele american Joe Biden, l-au acuzat pe Putin de moartea lui Navalnîi și au avertizat asupra consecințelor.