Sam Altman a intrat pe lista miliardarilor Forbes! Ce avere are șeful OpenAI?

10 04. 2024, 00:00
Sam Altman, co-fondator OpenAI. Sursa foto: Profimedia

Sam Altman, directorul general al OpenAI, creatorul ChatGPT, a devenit miliardar, a anunțat Forbes. Recent, Taylor Swift a fost, de asemenea, numită oficial membră a listei Forbes a miliardarilor, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.

Altman, care a devenit imaginea freneziei globale a inteligenței artificiale atunci când compania sa a lansat ChatGPT în 2022, a intrat pe lista miliardarilor din revista pe poziția 2.692.

Publicația de știri financiare a precizat că averea lui Altman provine în principal din investițiile sale în startup-uri, cum ar fi Reddit, care a fost recent scos la bursă la New York, și compania de plăți Stripe, a cărei valoare este estimată la 65 de miliarde de dolari.

Care este averea lui Sam Altman?

În vârstă de 38 de ani a investit, de asemenea, în întreprinderi mai recente, cum ar fi compania de energie nucleară Helion și start-up-ul de longevitate Retro Biosciences.

Averea lui Sam Altman, care include proprietăți imobiliare de primă mână în California și Hawaii, a fost estimată folosind documente publice și rapoarte de investigație, potrivit Forbes, citat de AFP.

Altman a insistat asupra faptului că nu deține acțiuni în OpenAI, o companie a cărei valoare este estimată la aproximativ 80 de miliarde de dolari.