Cercetătorii au descoperit de ce urșii panda au probleme cu reproducerea

16 04. 2024, 09:00
Sursa foto: Profimedia

Cercetătorii au studiat fecalele urșilor panda și au aflat de ce animalele au probleme cu reproducerea. Experții au stabilit că dieta urșilor aflați în captivitate ar putea să le saboteze viața sexuală. Ei recomandă modificarea listei cu alimente.

Urșii panda, în special cei din captivitate, au rezultate foarte proaste în ceea ce privește reproducerea. Specia este în pericol, iar experții fac eforturi pentru a o salva.

Cercetarea a fost făcută de o echipă de oameni de știință din Beijing, potrivit Sky News. Bambusul reprezintă cea mai mare parte a dietei urșilor panda deși lor le lipsește o genă care ajută la digerare.

De ce au urșii panda probleme cu reproducerea?

Asta înseamnă că ei trebuie să mănânce între 12-38 de kilograme de bambus în fiecare zi pentru a obține suficienți nutrienți. Animalele se bazează pe bacteriile lor intestinale pentru a descompune bambusul.

După ce au studiat 72 de mostre de fecale de la 20 de masculi panda giganți, oamenii de știință au descoperit că exemplarele care s-au reprodus aveau niveluri „semnificativ mai mari” ale unei bacterii intestinale numite „clostridium”. Echipa de la Beijing crede că acest lucru le-ar putea afecta fertilitatea. Pentru a crește nivelul acestor bacterii, ei au recomandat îngrijitorilor de grădini zoologice să le ofere urșilor panda o dietă mai „sălbatică”.