Gigantul care a dominat Africa revine in actualitate

25 09. 2008, 11:11

Arsinoitherium reprezinta un animal relativ necunoscut cercetatorilor, date fiind extrem de rarele fosile ale acestui ierbivor impunator. In fapt, animalul a fost complet necunoscut pana in urma cu doar cateva decenii. Astfel, descoperirea biologilor americani este cu atat mai importanta cu cat a reusit sa aduca la lumina un craniu intact al gigantului preistoric.

Punctul forte al uriasului Arsinoitherium, precum si trasatura care l-a facut celebru, il reprezinta cele doua coarne imense, pe peste 60 de centimetri lungime, care ii impodobeau craniul. Fara nicio indoiala ca un asemenea mamifer avea putini adversari pe masura in momentul in care se infuria, considera oamenii de stiinta americani.

Arsinoitherium poate fi numit, fara doar si poate, regele neincoronat al Africii preistorice din urma cu circa 3 milioane de ani, data disparitiei sale. Cu o inaltime in greaban de cel putin 2,5 metri si o greutate ce depasea cateva tone, stravechiul animal domina nordul Continentului Negru in perioada numita Eocen. Studiile arata ca Arsinoitherium are acelasi stramos comun ca si elefantii si rinocerii din zilele noastre.

Sursa: NewScientist