Singurul porc din Afganistan a intrat in carantina

07 05. 2009, 13:00

Wilbur a sosit in Afganistan in urma cu 7 ani, avand rolul de cadou trimis Gradinii Zoologice din Kabul din partea Chinei care dorea astfel sa contribuie la repopularea singurului parc zoo din tara ravasita de razboaie. Viata lui Wilbur urma sa se desfasoare in deplina siguranta, deoarece in aceasta tara islamica, consumul sau chiar atingerea unui porc este strict interzisa de toate normele religioase si civile. Totul s-a schimbat in urma cu cateva zile, atunci cand autoritatile de la Kabul au intrat in panica la gandul ca epidemia de gripa porcina ar putea lovi Afganistanul, iar singurul porc din tara ar putea servi drept focar de infectie.

“Porcul era o atractie pentru afgani care nu mai vazusera niciodata in realitate un animal impur dupa perceptele islamice. Insa datorita temerilor legate de raspandirea gripei porcine, am decis sa-l inchidem pe Wilbur intr-o incapere speciala unde nu va mai avea contact cu niciun om. Am trecut la acesta masura datorita presiunii venite din partea opiniei publice care se teme de gripa porcina”, declara Aziz Gul Saqib, directorul parcului zoo din Kabul.

Intre timp, Wilbur asteapta sa treaca epidemia de gripa porcina pentru a se intoarce la prietenii sai patrupezi cu care impartea tarcul, doua capre si cativa cerbi. Afganistanul nu intretine niciun fel de relatii cu Mexicul, tara focar unde a aparut virusul gripei porcine, prin urmare nu exista zboruri directe intre Mexico City si Kabul. Wilbur se poate considera totusi norocos, in Egipt au fost sacrificati toti porcii de teama raspandirii epidemiei.

Sursa : Daily Mail

CITESTE SI :