Stramosii rechinilor devorau monstri marini antici

22 09. 2009, 12:52

Ramasitele, studiate si documentate de biologul Kenshu Shimada de la Universitatea DePaul din Chicago, releva faptul ca aproximativ sapte rechini au consumat uriasa reptila marina intr-o frenezie a indestularii. Studiul a adus in prim plan constatarea ca aproximativ 80 de dinti ai acestora au ramas infipti in oasele plesiozaurului.

Descoperirea, care va fi prezentata in cadrul celei de-a 69-a Intalniri Anuale a Societatii Palentologice a Vertebratelor, reprezinta prima dovada directa a dietei si a comportamentului de hranire a lui Cretalamna appendiculata, o ruda disparuta a marilor rechini albi de astazi.

Shimada si colegii sai nu stiu inca daca dinozaurul a fost si vanat de rechini sau acestia doar i-au consumat starvul dupa ce a murit din alte cauze, insa se declara surprinsi de numarul mare de indivizi care au luat parte la festin. Acest obicei, sustine Shimada, este comun in cazul speciilor de rechini moderni.

Pe baza dovezilor fizice, echipa de cercetatori a determinat ca reptila marina masura peste zece metri in lungime. Rechinii care au participat la devorarea lui ar fi fost atat adulti cat si pui, iar lungimile lor, sustin specialistii, variau probabil intre 1,5 si 4,5 metri.

Sursa: MSNBC

Citeste TOP 10 asasini fiorosi in slujba Mafiei, episodul de astazi al maratonului DESCOPERA SECRETELE MAFIEI!

CITESTE SI: