Cirque du Soleil face spectacol din spatiu

01 10. 2009, 13:20

Laliberte are 50 de ani, este acrobat profesionist si primul turist spatial canadian. "Calatoria mea - o misiune « poetico-sociala » -, va fi un eveniment multimedia, primul transmis din Spatiu catre Pamant, la care vor participa artisti din toata lumea", a declarat seful Cirque du Soleil, care a ales ca tema a manifestarii situatia resurselor hidrice ale planetei.

Laliberte a "parasit" Terra pe 30 septembrie, la bordul unei navete ruse Soyuz de pe cosmodromul Baikonur din Kazakhstan, alaturi de doi cosmonauti, americanul Jeff Williams si rusul Maxim Suraev, care insa vor ramane pe ISS pentru o misiune de lunga durata. "Turistul" va ramane in spatiu doar 12 zile.

"Cu siguranta, acolo sus nu-mi voi putea face numarul de mancator de foc, dar voi purta nasul rosu de clown si ii voi convinge si pe ceilalti astronauti sa-l poarte", a declarat acrobatul, precizand ca nasul rosu reprezinta simbolul misiunii sale.

Sursa: La Repubblica

Citeste Traditiile mafiote italiene, legile nescrise ale crimei, episodul de astazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei.

CITESTE SI: