Razboaiele omenirii au avut 14 miliarde de morti

15 10. 2009, 12:59

"Oamenii reprezinta singura specie care comite constant crime si masacre in masa", declara cercetatorul Victor Yagodinski. Conform calculelor actualizate, cel putin 14 de miliarde de oameni au fost ucisi in cele circa 14.000 de razboaie care au devastat planeta pana in prezent. Actele de cruzime fara limita demonstrate de oameni nu au corespondent in lumea animalelor evoluate. Asemenea acte de ucidere in masa au fost observate doar la organisme primitive precum bacteriile si virusii care infesteaza si distrug fara limita alte organisme vii. "Din acest punct de vedere, Homo sapiens nu actioneaza mai rational decat un paianjen inchis intr-un borcan", continua cercetatorul.

Profesorul Boris Porshnev sustine un concept interesant in privinta dezvoltarii speciei Homo sapiens. Conceptul cu pricina afirma ca evolutia (sau involutia) omenirii a atins stadiul de adelfofagie, termen care semnifica cazurile de ucidere si canibalism dintr-o oarecare comunitate. Aceasta inseamna ca istoria omenirii a pornit de la acte de canibalism si vantoare, indreptate in mod nenatural spre reprezentatii propriei specii. Heterogenia speciei umane a aparut doar dupa dezvoltarea civilizatiei.
"Consideram ca oamenii din prezent se impard in doua specii foarte diferite intre ele. Oamenii "pradatori" si cei "non-pradatori". Primii oameni sunt "superanimale", descendenti ai adelfofagilor, si "imitatorilor" (pseudo-oameni), fiinte slabe, agresive, viclene, cu comportament cameleonic si imitatori devotati ai adelfofagilor.

Imitatorii au devenit in timp adeptii si asociatii cruzilor adelfofagi. In completare, indivizii pradatori aleg calea minimei rezistente caracterizate de cruzime si comploturi. Imitatorii prezinta in cea mai mare proportie tipare comportamentale variate, de la umilire morala la metode sofisticate de tortura si crima. Conducatorii, politicienii, profitorii, revolutionarii, criminalii si maniacii apartin intotdeauna acestei clase de oameni", mai afirma studiile cercetatorilor rusi.

Pana in prezent. doar 10 % din omenire apartine acestei tipologii, majoritatea populatiei umane apartine celor doua tipologii non-pradatoare, "difuzii" -caracterizati prin respingerea violentei si usurinta cu care pot fi manipulati, si "neoantropii"- tip de oameni care nu se lasa influentati usor, au valori morale inalte alaturi de o gandire autocritica.

Sursa : Pravda

CITESTE SI :