Un japonez a facut inconjurul lumii pe bicicleta… in 11 ani

08 11. 2009, 00:00

11 ani. De atat a avut nevoie japonezul Daisuke Nakanishi pentru a face inconjurul lumii. Mijlocul de transport ales a fost bicicleta, cu care japonezul, atunci in varsta de 28 de ani, a pornit la drum in iulie 1998 din Alaska.
De-atunci a parcurs 150.000 km, traversand 130 de tari de pe 5 continente, potrivit periplului publicat in cotidianul japonez The Daily Yomiuri.


Pe parcursul calatoriei sale, curajosul ciclist a schimbat 82 cauciucuri, 15 lanturi si 5 pedale la bicicleta, accidentandu-se de circa 300 de ori. In orasul brazilian Santos l-a cunoscut pe celebrul fotbalist Pelè, in Auckland (Noua Zeelanda) pe Sir Edmund Hillay, iar in Africa de sud s-a adapostit de ploaie pe parcursul unei nopti intr-o celula de inchisoare, oferita cu generozitate de politie.


Dupa cum a povestit japonezul, printre momentele cele mai dificile s-au numarat insa zilele petrecute la Tbilisi, in 2008, atunci cand au izbucnit ostilitatile intre Rusia si Georgia, iar periferia orasului era bombardata de avioane rusesti. Proiecte pentru viitorul apropiat? Nakanishi spera acum sa-si gaseasca o slujba "normala".

Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI: