Francezii adora caii, mai ales cu garnitura de salata

20 12. 2009, 00:00

E adevarat ca acest trend a capatat o tenta descendenta in ultima perioada, asta si datorita crizei economice globale si a faptului ca, totusi, carnea de cal este mai scumpa decat cea de vita, spre exemplu, dar si datorita protestelor vehemente venite din partea organizatiilor pentru protectia animalelor. Si cu toate acestea, numai in anul 2009, au fost ucisi 15.820 de cai, strict pentru carnea lor, peste 7000 dintre acestia fiind importati. Exista chiar si p puternica miscare ce a cerut imperativ schimbarea statutului cailor de la animale de companie la cele de productie, asemenea oilor.

"Este tulburator ca oamenii continua sa manance caii ca acum peste 1000 de ani, dar noi vom continua sa luptam pana cand acest obicei barbar va disparea cu totul", sustine Constance Cluset, una dintre purtatoarele de cuvant ale organizatiei pentru protectia animalelor patronata de Brigite Bardot.

Istoricii sustin ca moda consumului carnii de cal printre francezi dateaza din anul 1807, atunci cand medicul personal al lui Napoleon Bonaparte a invatat soldatii francezi sa isi consume caii cazuti pe campul de lupta.. Pe post de tigai, soldatii foloseau chiar armurile ce le acopereau piepturile.

Sursa: Aroundglobe

CITESTE SI: