Purtati ochelari cand va jucati cu tarantulele

06 01. 2010, 13:10

Recent, medicii au inceput sa-i avertizeze pe proprietarii de tarantule sa poarte ochelari de protectie, atunci cand se afla la mica distanta de aceste animale.

Avertismentul a devenit necesar dupa ce un britanic in varsta de 29 de ani, proprietarul unei tarantule, a suferit o inflamatie oculara care s-a dovedit rezistenta la tratamentele obisnuite.

Omul s-a prezentat din nou la un spital din Leeds, Marea Britanie, unde medicii oftalmologii i-au examinat ochiul afectat cu ajutorul unor lupe foarte puternice. Spre surpriza lor, au descoperit, infipti in cornee, peri - de provenienta necunoscuta.

Descriindu-i insa pacientului ceea ce vazusera, acesta si-a amintit o intamplare petrecuta cu trei saptamani in urma: pe cand curata terariul in care era "cazata" tarantula, aceasta a aruncat in aer un "norisor" de peri care au ajuns pe fata si in ochii proprietarului.

Acesta este un comportament de aparare caracteristic tarantulelor, iar cei care tin astfel de animale in casa trebuie sa fie constienti de pericol si sa poarte ochelari de protectie.

Deoarece perii erau prea marunti pentru a putea fi scosi chiar si cu cele mai fine pensete, britanicul a primit tratament local cu steroizi, care a redus inflamatia, dar omul a declarat ca, dupa luni intregi de la incident, mai resimte inca oarecare disconfort in ochiul afectat.

Sursa: CBC

CITESTE SI: