Cea mai mare groapa facuta de om din Europa este de vanzare

22 01. 2010, 13:18

Desi a fost inchisa in 1971, mostenirea carierei dainuie mai departe prin cladirile orasului Aberdeen si prin urmele globale pe care le-a lasat, precum Podul Waterloo si Casa Parlamentului din Londa, sau Casa Operei din New York.

Cariera a fost vanduta de catre consiliul orasului la 38 de ani dupa deschiderea sa, in 1740, nefiind considerata o sursa de materiale bune pentru constructii. Familia Skene a reluat-o astfel in properietate contra sumei de 13 lire sterline.

Totusi, de-a lungul urmatorilor 200 de ani, o cantitate estimata la sase milioane tone de granit a fost excavata din mina si folosita ca material de inalta calitate in toata lumea. Adanca de 142 metri si larga de 120, groapa cu forma ovoidala, umpluta cu apa in ultimii 50 de ani, are dimensiunea a aproximativ 1.200 de bazine olimpice, intinzandu-se pe aproximativ 2 hectare.

"Este cu siguranta una dintre cele mai neobisnuite proprietati pe care am fost desemnati sa le vindem. Ii va oferi cumparatorului posibilitati interesante, de la amuzament si turism pana la afaceri imobiliare", a declarat Alex Robb, directorul companiei AB Robb LTD, insarcinata cu scoaterea pe piata a proprietatii. Pretul nu a fost inca stabilit.

Sursa: News

CITESTE SI: