Iranul vrea sa invinga Vestul in cursa spatiala

04 02. 2010, 13:14

Generalul a sustinut in aparitia sa televizata ca racheta Kavoshgar -3 va transmite date telemetrice,imagini in direct si alte informatii din spatiu, necesare unei viitoare misiuni cu echipaj uman. In urma acestei reusite, presedintele Mahmoud Ahmadinejad a afirmat ca Iranul este pregatit sa invinga Vestul in "cursa spatiala" si spera ca primii iranieni vor fi trimisi in Cosmos cat de curand. Intamplator sau nu, evenimentul a avut loc la scrut timp dupa ce SUA a anuntat ca renunta la ambitiile sale de a trimite un nou echipaj uman pe Luna, din cauza costurilor mult prea ridicate.

Statele Unite ale Americii prinvesc, insa, lansarea rachetei Kavoshgar ca pe o amenintare, sustinand ca acelasi dispozitiv poate fi folosit pentru lansarea unor focoase nucleare. In consecinte, s-a anuntat suplimentarea numarului de rachete din Orientul Mijlociu care sa poate lovi Iranul in cazul unui atac al acestei tari.

Lansarea Kavoshgar -3 vine la doar un an dupa ce Iranul a reusit o alta performante notabila, trimiterea in spatiu a satelitului Omid (Speranta) pentru o durata de 40 de zile.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI: