Tigrul de Sumatra ar putea disparea pana in 2015

10 02. 2010, 08:01

"Pierderea mediului natural de viata si decimarea exemplarelor nu sunt compatibile cu posibilitatea de reproducere a tigrilor. Declinul acestei specii ar putea porni de la extinctia ecosistemelor", declara activistul WWF, Osmantri, explicand ca speranta de viata a unei femele de tigru in salbaticie s-a redus in prezent la numai 15 ani.

In timpul vietii, fiecare tigroaica suporta trei sarcini. Din nefericire, cel mult doi pui din toti cei rezultati in urma acestor nasteri, ajung la maturitate. In perioada 1998 - 2009, 46 de tigri au fost descoperiti morti, in urma conflictelor cu oamenii si a vanatorii ilegale, insemnand ca o medie de sapte tigri au fost ucisi anual in provincia Riau. Numai trei cazuri de asemenea crime au ajuns la tribunal, in ultimii 11 ani; lipsa de actiune a autoritatilor incurajand braconajul.

In plus, sentintele judecatorilor nu au avut forta de a stimula o diminuare a ratei braconajului, deoarece vinovatii sunt condamnati la cel mult un an de inchisoare. De asemenea, avansul tot mai activ al oamenilor in arealul tigrilor a condus la braconarea exacerbata a felinelor. In prezent, doar 300 - 400 tigri de Sumatra mai traiesc in salbaticie, fiind ultima subspecie de tigru originar din Indonezia. Subspeciile Bali si Java au fost deja inscrise pe lista speciilor disparute.

Sursa: Phenomenica

CITESTE SI: