24 milioane de chinezi sunt in cautare de neveste si prietene

11 02. 2010, 13:11

Noile date remise de Academia Chineza de Stiinte Sociale demonstreaza ca, in prezent, exista un dezechilibru proportional intre cele doua sexe, situatie care dureaza de 20 de ani. Pana acum, autoritatile chineze credeau ca rata barbati-femei din China este de 103-107 barbati la fiecare 100 femei. Dar ultimele studii arata ca, inca de la nivelul anului 2005, exista un procent de 119 baieti la 100 de fete. Studiul merge mai departe aratand ca in unele zone dezechilibrul este si mai mare, de circa 130 baieti la 100 fete.

Cauza acestui dezechilibru social provine din politica nationala de planificare familiala care obliga fiecare familie sa aiba un sigur copil. Peste acesta masura se adauga traditia milenara in urma careia in familii sunt dorit baietii in detrimentul fetelor, care sunt deseori abandonate sau vandute.

Wang Yushen, unul dintre cercetatorii care studiaza acest fenomen ingrijorator pentru dinamica demografica chineza, afirma ca barbatii din regiunile cele mai sarace ale Chinei sunt obligati sa ramana celibatari pe tot parcursul vietii, sau sa se insoare de abia cand ajung la batranete. Rapirile si traficul de femei alaturi de casatoriile ilegale si cresterea frecventei prostitutiei nu fac decat sa agraveze problema.

Studiul a fortat guvernul chinez sa relaxeze asa numita "politica a unui singur copil" si sa incurajeze casatoriile transfrontaliere in care barbatii chinezi sunt lasati sa calatoreasca liber in strainatate pentru a-si gasi astfel o sotie.

Sursa: WeirdAsiaNews

CITESTE SI :