Au fost descoperite noi efecte terapeutice ale marijuanei

19 02. 2010, 13:13

Fiind vorba despre o planta considerata un drog, cannnabisul nu a avut chiar o viata usoara in medicina, chiar daca alte substante stupefiante, mult mai periculoase, sunt inca utilizate de medici pentru a tine sub control urerea pacientilor.

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii americani, exista insa probe suficiente pentru considerarea cannabisului un remediu eficient. "Ne-am concentrat asupra unor boli in cazul carora actualele terapii medicale nu furnizeaza o alinare adecvata sau acoperirea simptomelor", a precizat medicul Igor Grant, director al CMCR.

Potrivit oamenilor de stiinta, rezultatele acestui studiu furnizeaza in sfarsit dovezi valide pentru deschiderea unei discutii (cu cetatenii, dar si la nivel politic), cu privire la rolul si utilizarea cannabisului in medicina. Toate cercetatorile finalizate pana in momentul de fata au demonstrat ca marijuana este utila in alinarea eficienta a durerilor provocate de boli precum scleroza multipla, afectiuni ale sistemului nervos si leziuni variate.

Sursa: La Stampa

CITESTE SI: