Bizarele animale de cauciuc

01 03. 2010, 12:00

Modelele lui Ji Yong-Ho sunt rechini, jaguari, rinoceri, lei si numeroase alte animale. Fiecare creatie de acest fel a durat 3 luni pentru a fi realizata, insa efortul a meritat pe deplin: unul dintre exponate a fost vandut, la o galerie de arta din Londra, cu 52.000 de lire sterline. Cel mai mic animal al colectiei este un caine, de 27 de cm, in vreme ce animalul cel mai voluminos este un rechin-ciocan, in marime naturala, de 4 metri.

Pentru a reda pielea si muschii animaleleor, Ji a folosit numeroase tipuri de cauciucuri - de exemplu, pometii caprioarei sunt realizati din cauciucuri de bicicleta, in vreme ce ceafa rinocerului a fost modelata de artistul plastic prin arderea unui cauciuc de tractor, combinat cu un cauciuc de motocicleta.

"M-am folosit de cauciucuri pentru a exprima alchimia moderna a materialelor", declara artistul coreean. "Cauciucul insusi a fost realizat, initial, dintr-un material lichid care vine din natura, din copaci; a fost un produs natural, inainte ca societatea moderna sa-l transforme intr-unul industrial. Am vrut prin aceasta colectie sa demonstrez ca obiectele de consum industrial ale societatii moderne pot renaste intr-o noua forma de viata, artistica."

CITESTE SI: