Masina de curse care merge cu ciocolata

11 03. 2010, 14:15

Daca prezentarea de pana aici pare nebuneasca, ar mai trebui mentionat si ca placutele de frana pe care le va intrebuinta automobilul vor fi confectionate din acaju sau mahon. Numele de cod al amestecului de "muschi" si ambientalism, prima masina de curse alimentabila cu materiale regenerabile si sustenabile, construita la Universitatea Warwick? Lola!

Cercetatorii universitatii si-au prezentat opera de arta in cadrul conferintei pentru energie, organizata de Institutul Tehnologic Massachusetts, in Boston. "Este incredibil de verde, folosind materiale care ar sfarsi altfel pe camp", a declarat Kerry Kirwan, unul dintre designerii modelului. Cele mai multe componente folosite la constructia Lolei s-ar putea gasi in atelierul unui fermier, sau chiar intr-un cos de gunoi, de vreme ce majoritatea materialelor reprezinta deseuri industriale.

Motorul BMW de doi litri de sub capota a fost transformat dintr-unul pe benzina intr-unul diesel, fiind configurat sa functioneze pe baza de combustibil derivat din deseuri provenite de la fabricile de ciocolata si alte uleiuri vegetale. Printre caracteristicile unice ale Lolei se numara si un radiator care transforma ozonul, la loc, in oxigen. Este, practic, o masina de curse care curata aerul in timp ce ruleaza. Constructia ei a durat mai mult de noua luni si a presupus investitii de aproximativ 200.000 de dolari.

Sursa: Reuters

CITESTE SI: