Baietelul cu opt membre traieste in India

16 03. 2010, 13:10

Imaginea pe care o ofera Deepak oricui il priveste este una cutremuratoare. In pieptul baiatului au crescut picioarele, organele genitale si bratele atrofiate ale unui alt trup; cel al geamanului sau siamez, care nu s-a dezvoltat in intregime si a ramas blocat in Deepak, in timp ce amandoi cresteau un pantecele mamei.

In timp ce unii adepti hindusi il venereaza si ii aduc ofrande, altii vad in baiat uneltirea diavolului si il lovesc cu pietre, pentru a-i curata trupul de "micul demon", care parca vrea sa evadeze din toracele gazdei. Deepak nu poate duce o viata normala nici din princina faptului ca protuberantele de pe pieptul sau cresc in acelasi ritm cu el, baiatul fiind fortat sa transporte, in permanenta, aproape de doua ori greutatea propriului corp. Parintii nu pot suporta financiar o interventie chirurgicala si nu si-au permis nici macar costurile unei ecografii.

In mod ciudat, nu este primul caz de acest fel din satul Bihar: cu numai cinci ani in urma, o fetita, Lakshmi Tatma, s-a nascut cu membrele unui frate geaman parazit, atasate de soldurile sale. Si ea a fost venerata ca o incarnare divina, insa cele patru membre in plus i-au fost indepartate de chirurgul ortoped Sharan Patil, intr-o interventie extrema, de 27 de ore, in urma careia copila s-a recuperat.

Cazurile de gemeni paraziti apar atunci cand embrionul geaman nu se separa complet in pantece. Un geaman devine dominant in deficitul celuilalt, care se transforma in parazit, complet dependent de functiile metabolice ale fratelui aflat in viata.

Sursa: Rexfeatures

CITESTE SI: