Moda masculina – intre Oscar Wilde si James Bond

25 03. 2010, 07:00

Fundatia Calea Victoriei va invita din 6 aprilie la un atelier despre evolutia modei masculine in Europa, cu accent pe elementele cele mai importante si spectaculoase.

Epoca sobrietatii burgheze de acum nu trebuie sa ne faca sa uitam ca in Renastere, barbatii se imbracau in pantaloni de catifea rosie, iar la Versailles se pudrau si isi spalau hainele in parfum. Cum de s-a ajuns de la bijuteriile lui Darius si ale lui Tutankamon la costumul gri al armatelor functionarilor corporatisti de astazi? Prezentarea va fi insotita de numeroase imagini care sa infatiseze diversele ipostaze ale modei masculine - picturi, sculpturi, fotografii.

Temele celor 3 ateliere sint:
1. Cum aratau si cum se ingrijeau barbatii Antichitatii si ai Evului Mediu in Europa si Asia? Cat de inalte erau tocurile curtenilor de la Versailles?
2. Care au fost momentele importante ale modei masculine in sec. XX? De la Al Capone la Jim Morrison, de la Marlon Brando la James Bond.
3. Cum se disting barbatii originali in era costumelor gri ? Sicul britanic si cel italian. Designeri de nisa. Barbatul metrosexual pentru care Jean-Paul Gaultier a creat o linie de machiaj si l'Oréal o puzderie de creme.

Tendinte lansate de minoritati: gangurile din LA, punk, gay.

Mihai Cosmatchi detine master in antropologia obiectului si muzeologie, Muzeul National de Istorie Naturala, Paris si master in Management si Politici Culturale la Universitatea Lyon 2 Lumière. A absolvit Facultatea de Litere din Bucuresti, cu licenta in Comunicare si Relatii Publice. A lucrat la Muzeul National de Istorie Naturala, Paris (2007). A facut un training in Relatii Publice in domeniul cultural la "The Kreisberg Group", New York - agentie de presa Si relatii publice (2006-2007). A fost asistent cultural la Institutul Francez din Bucuresti (2001-2004).

Durata curs: 3 ateliere
Frecventa: saptaminal, marti
Cost curs: 100 ron - adulti/75 ron - elevi, studenti
Loc desfasurare: Fundatie
Data: 6 aprilie, 18:30

inscrieri la: contact@victoriei.ro