Biblia care a amanat moartea, vanduta la licitatie cu peste 100.000 de dolari

01 04. 2010, 13:12

Kelly Harris, din orasul Chrischurch, vinde "bijuteria" de familie pe pagina de Internet Trade Me. Aceasta s-a aflat, candva, in posesia fratelui stra-stra-bunicului sau, caporalul William Henry Pimm. Pimm a luptat ca soldat voluntar in Razboiul Bur si de partea Frantei in Primul Razboi Mondial.

Conform lui Harris, povestea incastrarii glontului in biblie a fost transmisa din generatie in generatie, in familia barbatului, dimpreuna cu sfanta carte. "Povestea spune ca fratele stra-stra-bunicului meu se ruga, inainte de lupta, tinand biblia la piept. Din cate am inteles, tocmai o inchidea, atunci cand un glonte a intrat in ea, iar viata i-a fost salvata. Pentru putin timp, totusi, deoarece a decedat 48 de ore mai tarziu, din cauza ranilor de razboi", declara barbatul.

Biblia a fost un patrimoniu familial, recunoaste Harris, dar, cum el este singurul descendent si nu are copii, se declara bucuros sa o poata vinde pentru un pret corect. S-a decis, asadar, sa ceara, in prima instanta, pentru carte, o suma reprezentand aproximativ 1.000 de dolari pentru fiecare an, de cand glontul a fost tras, in 1916. In urma cu cateva zile, suma oferita ajunsese deja la 100.199 dolari. Harris detine documente care atesta serviciul militar al lui Pimm, iar biblia este insotita de un pachet ce contine si restul posesiunilor predecesorului lui Harris.

Sursa: Stuff

CITESTE SI:

Descopera lumea in care traiesti: