WePad, rivalul german al lui iPad

13 04. 2010, 13:04

Compania Neofonie GmbH, din Berlin, o mica firma cu cca. 180 de angajati, lucreaza in prezent la dezvoltarea unui gadget care, comparativ cu recent-lansatul iPad, produs de Apple, va beneficia, dupa declaratiile reprezentantilor companiei, de o dotare tehnologica superioara si de o mare flexibilitate.

Doua porturi USB vor permite utilizatorilor sa conecteze la WePad tot felul de dispozitive, de la tastatura externa pana la stick-uri de memorie.

Cei care vor dori sa asculte muzica pe WePad nu vor avea nevoie de un anumit software, spre deosebire de utilizatorii iPad, care au nevoie de iTunes, software-ul special produs de Apple.

Dotat cu un ecran de 11,6 inci, echipat cu procesor Intel si bazat pe sistemul de operare Linux, WePad va fi propus in doua versiuni: cea cu Wi-Fi si capacitate de stocare de 16 GB va avea pretul de 449 euro, iar cea "mare" - cu modem 3-G si capacitate de stocare de 32 GB - va costa 569 euro.

Neofonie duce, in prezent, tratative cu trusturi de presa si edituri pentru a putea oferi ziare, reviste si carti in format electronic, pe platforma reprezentata de WePad.

Compania a anuntat ca WePad va fi disponibil in magazine incepand cu sfarsitul lunii iulie a acestui an.

Pre-comenzile vor fi acceptate incepand cu data de 27 aprilie, dar Neofonie a declarat ca aproximativ 20.000 de persoane si-au exprimat deja interesul de a achizitiona un WePad.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI:

DESCOPERA lumea in care traiesti: