Mormolocii tipa cand sunt atacati

14 04. 2010, 13:32

Cu aceasta ocazie, este pentru prima data cand cercetatorii au descoperit ca larvele amfibienilor se folosesc de sunete emise subacvatic atunci cand se sperie, sau chiar elibereaza tipete sfasietoare, inauzibile pentru urechea umana, in momentul in care sunt insfacate de un carnivor.

Echipa de cercetatori condusa de Dr. Guillermo Natale din cadrul Universitatii Nationale La Plata din Buenos Aires, a studiat atat in salbaticie, cat si in conditii de laborator, mormolocii broastei cu coarne (Ceratops ornata) care traieste in zonele umede din Argentina, Uruguay si Brazilia. Cercetatorii au aflat, astfel, cu surprindere, ca mormolocii in cauza dau dovada de o agresivitate naturala remarcabila, fiind carnivori si hranindu-se inclusiv cu mormolocii altor specii de broaste.

Alta este, in schimb, situatia cand mormolocii sunt in pericol de moarte. In acele momente limita in care sunt pe cale sa fie prinsi de pesti, gandaci carnivori, pasari sau soparle, mormolocii speriati emit un tipat lung, cu rezonante metalice care a fost inregistrat clar de aparatele si microfoanele speciale, amplasate in apa.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI :