Pisica-zburatoare si vampirul-maimuta sunt de vanzare!

14 04. 2010, 13:47

Infricosatoarele animale au facut parte din colectia personala a unui aventurier britanic din secolul XIX, cunoscut sub numele de Profesorul Copperthwaite, care a facut avere de pe urma naivilor din Epoca Victoriana. Escrocul a confectionat cu multa minutiozitate majoritatea exponatelor, astfel incat un ochi neavizat ar putea jura ca fantasticele creaturi sunt reale, dar, pentru a conferi un spor de veridicitate, a strans si animale reale care sufereau de diferse diformitati si afectiuni, precum sunt oile-siameze sau un catel cu 5 picioare.

Pentru a-i insela si mai bine pe vizitatori, Porfesorul Copperthwaite a dat denumiri stiintifice tuturor exponatelor sale si a inventat povesti despre fiecare dintre acestea in parte. De exemplu, escrocul sustinea ca achizitionase sirena din Calcutta, de la un batran marinar japonez; despre unicorn, pe care-l botezase Monoceros unicornis, povestea ca l-a vanat el insusi, in nordul Frantei, iar omul zapezilor, a carui denumire « stiintifica » era Yeti Gigantes Abomanalis, fusese capturat de un trib de eschimosi.

Muzeul din Insula Wight, situata in sudul Marii Britanii, a trait mult si bine de pe urma exponatelor inventate, dar in cele din urma, incepand cu mijlocul secolului XX, din ce in ce mai multi oameni au aflat de escrocherie si au refuzat sa mai viziteze creaturile fantastice, astfel ca expozitia a fost inchisa.

DESCOPERA lumea in care traiesti: