Comisia Europeana lanseaza in Romania campania pe tema biodiversitatii

22 04. 2010, 06:00

Avand ca mesaj principal "Contam unii pe altii", campania urmareste, intr-o prima faza informarea cetatenilor cu privire la ceea ce inseamna biodiversitatea si care sunt riscurile diminuarii acesteia.

Conform ultimelor studii, Romania se numara printre tarile cu un grad scazut de informare in privinta biodiversitatii, prin urmare este una dintre tarile prioritare pentru campania europeana, alaturi de Bulgaria, Italia, Spania, Polonia si Olanda.

Accesand site-ul dedicat campaniei, www.contamuniipealtii.eu, cetatenii vor afla informatii despre biodiversitate, vor intelege care sunt beneficiile ei si amenintarile la adresa acesteia si vor gasi sfaturi despre ce poate fi facut pentru a o proteja. Pentru inceput, fiecare trebuie sa-si informeze familia si prietenii referitor la biodiversitate.

De asemenea, campania va include media outdoor, social media si o pagina de Facebook, unde utilizatorii pot deveni, simbolic, parte a naturii, prin aplicatia "Biodiversify me" si pot comunica prietenilor detalii privind implicarea in sustinerea biodiversitatii.

Campania se va desfasura in doua etape: o prima etapa in care va fi evidentiat faptul ca biodiversitatea este in pericol, precum si modul in care noi, oamenii, depindem de biodiversitate, iar cea de-a doua etapa va evidentia modul in care fiecare poate contribui la protejarea acesteia.

CITESTE SI: