Cel mai norocos om din lume “se lasa de meserie”

17 05. 2010, 13:31

Octogenarul, in varsa de 81 de ani, a castigat, cu cinci ani in urma, 700.000 de euro la loteria din Croatia, bani cu o parte din care si-a celebrat cea de-a cincea casnicie, nu la mult timp dupa ce a scapat nevatamat dintr-un accident aviatic si unul feroviar. Nu au fost insa singurele "experiente la limita mortii" pe care croatul le-a avut de-a lungul vietii sale.

Barbatul a mai supravietuit si altor evenimente cu potential letal, cum ar fi aterizarea intr-o capita de fan dupa ce a alunecat afara dintr-un avion pe o usa care s-a deschis in plin zbor. Alte accidente din care a scapat nevatamat si care s-au soldat uneori si cu zeci de victime au implicat dezastre rutiere, incendii si inec.

Acum, pensionarul a decis ca banii nu pot cumpara fericirea si a hotarat sa duca o viata frugala. Si-a vandut casa luxoasa in care traia pe o insula, si-a impartit cea mai mare parte din bani intre familie si prieteni si s-a mutat inapoi, in modesta sa locuinta natala din Petrinja, la sud de Zagreb, in centrul tarii.

Frano Selak a pastrat putin din castigurile sale pentru montarea unei proteze de sold, care sa ii permita sa se bucure de viata in compania sotiei sale, dar si pentru a putea construi o troita in cinstea Fecioarei Maria, ca semn de multumire pentru norocul lui.

"Nu m-am gandit niciodata ca sunt norocos pentru ca am supravietuit tuturor acelor accidente. Dimpotriva, am considerat mereu ca sunt ghinionist pentru ca am fost implicat in ele", declara varstnicul.

Sursa: Telegraph

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!

CITESTE SI: